søndag 28. august 2011

Strikket jakke.

Denne jakken ble strikket i vår av et tykt melert bomullsgarn, som var på vei ut av butikkene. Blandet med litt viscose, holder den på fasongen. Med p nr 4 gikk det fort å strikke denne slengjakka. Etterhvert har jeg heklet på en del lilla kanter her og der for å ta igjen lillatonen i garnet. Jeg valgte lilla perlemorknapper. Enkel og grei.







torsdag 11. august 2011

Strikket jakke med reinsdyr.

Sommerens strikkeprosjekt er fullført, og jeg synes det ble vellykket :-))
Jakken er strikket i tynn Alpakka og mønsteret er hentet fra Alt om Håndarbeide sitt magasin:" Strikk". Hvit og jeansblå var ønsket og ble et godt valg.
Jeg valgte å strikke raglanermer istedet for isatte ermer, og det fungerte fint. Jeg har strikket maken jakke tidligere i vår i hvit og brun. Morro å se hvordan farger endrer plagget. (Den brune kan sees på denne bloggen et stykke bakover.) Reinsdyrene på mønsteret møtes i front og midt på ryggen, og må derfor startes riktig i sidene, så akkurat den mønsterdelen er den største utfordingen. Utfordringer gjør det spennende å strikke og veldig kjekt når det "klaffer".
Det skal syes i 7 trehvite knapper, som min kjære svigerinne Beate skal plukke ut selv. Da er det for meg å bare å begynne å tenke ut et høstprosjekt. Jeg har noe grønt og marineblått garn av bambus liggende på modning, tror det må bli en genser eller jakke....