onsdag 27. mars 2013

Pixie -lue for de minste.


Denne Pixie- lua er en smart oppfinnelse. Jeg vet ikke hvem som er opphavet for mønsteret, men jeg har sett den både på norsk og engelsk. Jeg fant mønsteret på denne bloggen: trikoter.blogspot.no
Mønsteret er for 1 år, 2 og 4 år. Det er selvsagt garn og pinner som avgjør. Jeg har laget tre ulike. Den første i Knoll Yarns lammeull og bomull. Halsen kan være lang eller kort. Man bruker fra 1 - 2 nøster og pinne nr 3,5. Veldig morro  og rask og strikke.

Her ser man litt bedre fasongen på lua. Denne er strikket i Merinoull, absolutt kløfri, slik den må være.

 Denne sitter godt rundt ansiktet og god å ligge i, i vogna.
 Her er begge luene i ulike kvaliteter og ulik lengde på halsen. Under er den tredje lua med bare en bitteliten hals, nå til våren til en 4 mnd baby.
Denne er også i ekstra fin merino-ull.

torsdag 21. mars 2013

Spencerkjole, heklede tøfler og kosebukse til lillemor.

 Så deilig å nesten kunne gå selv!! Trenger bare en trygg finger å holde i! Mestringen og spenningen lyser ut av øynene. Ny spenser-kjole til gullungen her i str 1 år. Mønsteret er tatt fra boka: "Barn igjen." Enkel å sy og man kan velge mellom å ha bare ett stoff, eller som her delt i bærestykke og skjørtedel. Den er foret og vrengsydd med koselig blomsterstoff innvendig. Alt kler den lille smukke, og det er godt at ikke noe strammer.

Store knapper på skulderen og en hekte i ryggen. Kjole er ikke det beste å krype i, men denne er ganske kort så det går fykende fort bortover golvet.

 Her er kosebuksa i velour som jeg blogget i forrige innlegg. Litt lettere å se hvordan den ser ut på.Med strikk nede kan man ha en den en stund.
 Så er det tøflene som er heklet bare ut ifra hodet når lillemor var 3 mnd. Først nå når hun er 10 mnd er de
passe. De er ikke noe hverken å gå elle krype i, bare litt til stas til små søte føtter.
Farmors lille gullunge!!



søndag 17. mars 2013

Sysøndag, kos med søm av barneklær

Åh det er så kjekt å sy. Før sydde jeg masse til egne barn, men etterhvert som tiden går blir det mindre. Periodevis blir symaskina tatt fram i igjen og det er så trivelig når man har kommet igang. Jeg kjenner jeg går inn i en annen verden, og når jeg får holde på kommer fantasien og får lyst å lage enda mer...Heldige meg som er både farmor og tante til nusselig små, da kan det syes igjen. I helga ble jeg ferdig med denne romslige kosebuksa i velour og et vendbart forkle.
 En liten kjole er foreløpig bare klipt, men håper å få sydd litt i påska og framover våren. Boka på bildet: "Barn igjen" av Lisbeth Bjørndal har mange fine retro-mønstre tilpasset dagens former.Masse fint for barn og damer, boken anbefales.
 Dette lille forkleet er veldig søtt synes jeg, med to ulike stoff blir det to valg muligheter. Med body og strømpebukse til blir det et fint lite antrekk Her vises forkleet bak...
 Og slik blir det foran. Enkelt å sy, vrengsydd med stikning rundt etterpå.To knapper på framsida av skuldrene.
 Kosedressen er god og vid og kan haes rett på med en liten kortermet body under. Deilig at ingenting strammer. Blomstrete skråband fra 80- tallet ble funnet fra lageret mitt og jeg synes det ble koselig.
Glidelås bak, gjør at den er lett å ha på. Det er strikk ned på beina. Jeg sydde med elastisk søm og prøvde å ikke strekke stoffet.Håper å få tatt noen bilder ved en senere andledning der de små kan ha klærne på.

onsdag 13. mars 2013

Min drømmegenser for våren.

 Riller er in, fint å se på, god å ha på og lett å lage. Jeg ønsket å designe min egen genser med noe mer form og spesielle ermer, enn de tradisjonelle. Ikke minst garn i blandingen bomull/ull, slik at den kan brukes rett på kroppen. Jeg designet derfor denne genseren og det er Nettbutikken Happknitting.com som kan levere oppskriften om noen skulle være interessert. Det kommer dit en av dagene.
 Garnet Lerke som består av bomull og merinoull og pinner nr 5 ble perfekt for meg. Når det er vår må det være litt luftig og godt å ha på. Lerke har mange fine farger, litt melert.
 Delene strikkes frem og tilbake del for del og sys sammen tilslutt.
 Her ser du hvordan jeg har felt for ermet, for at ermene ikke skal henge men komme litt opp skulderen. Firkant under ermet.
Lange vrangborder og puffermer liker jeg godt. Dette mønsteret har variasjoner i seg, den kan bli lengre, kortere, halvlange ermer, høyere hals osv. Knapper er også fint. Etter at bildene ble tatt har to sommerfugler fått plass på ene vrangborden. Fantasien , kreativiteten og våren er deilig!

lørdag 9. mars 2013

Lykt eller vase med hekling på Norgesglass.


 Jeg er så heldig å ha en del Norges-glass liggende. Syns de er så fine, tjukke og gode. Mørketida er snart over men disse to glassa har vært brukt mye som lykter på etterjulsvinteren. Jeg hadde noen små heklede brikker liggende, og plutselig kom de til nytte. Jeg limte de på glasset med glass-lim. Etterhvert ble den ene lykta super som vase til tulipanene. Flerbruk er greit ;-)

Jeg kjøpte ståltråd med perler hos Mestergrønn og det ble ganske dekorativt på toppen.
Når lykten blir brukt til vase er det tøft at skruringen er på. ikke så mye som skal til.

søndag 3. mars 2013

Lilla flettegenser i eget design.

 Oda Celine er ei flott jente på snart 6 år. I høst sa hun til meg at hun ønsket seg en lilla genser. Det syns jeg var veldig kjekt å høre. Så klart ville jeg lage det.
Jeg valgte å skape genseren selv så da er det ingen som har akkurat denne. Valget av garn ble Mitu alpakka, som består av 50% ull og 50% alpakka. Pinne nr 3,5. Vrangborden er to rett og to vrang med fletter hver 6 omg.
Siden jeg er så glad i rundfelling, strikket jeg fletter med to rett og fire vrang. Hver sjette omgang felte jeg 16 vrangmasker, jevnt fordelt. Oppover i systemet mitt felte jeg ved å forskyve fellingene, slik at når jeg kom langt opp mot halsen endte jeg opp med to rett og to vrange. Etter dette ble to fletter til en, se bildet.
 Jeg fortsatte å felle på samme måte, men etterhvert ble det en rett og to vrang osv. Jeg avsluttet ned fire omg rettstrikk og avfelling på retta.
En grei måte å strikke på, og rundfellinger sitter jo fint over skuldrene. Jeg har laget mange gensere til meg selv av samme systemet. Heldigvis ble Oda Celine fornøyd med genseren, og da håper jeg at den kan varme godt resten av vinteren. Den største motivasjonen med å strikke, er at brukeren blir fornøyd.