tirsdag 21. mai 2013

Liten bunad av nytt og gammelt.

 Her er 17 mai for andre gang for lille April. Forrige gang var hun bare 11 dager. I år er det både bunadsko og bunad. Bunaden har vært både mammaen og tanta sin. Mormora sydde om,og tilpassa den, så den satt flott.
 Skjorta sydde jeg til min datter da hun var 1 år for 25 år siden, av et fint arvestoff. Kjekt at et lite farmorgull kunne bruke den i år. Det er så kjekt med med sånne små klær som kan gå i arv når de blir brukt så lite.
 Så var det forkle da. Det ble funnet både ett og to, men ett var slitt og et annet var for stort. Jeg var innom Hansen &Dysvik, og fant at en rapport av en fin gardinkappe kunne passe. :-) Jeg kantet, rynket og brukte blonder til knyttebånd..
 Forkleet ble helt okey det.

 "Se min kjole"........... og små blonde-jålestrømper :-)
Helheten ble komplett med lua til mamma`n. Hurra for 17 mai!

mandag 13. mai 2013

Sommerdress /mamaluk til en liten frøken.

 Snart er det sommer igjen, og farmor kan kose seg med å sy små sommerplagg. Når man ikke har lært å gå så mye enda, er det praktisk med bukse. Å krype i kjole er ikke så lett. Denne lille buksa er hel, rommelig og vid, med strikk nede og i ermene. Enkel i formen. En stor rød knapp kan også pynte opp.
 Denne dressen er nesten klipt på frihånd, jeg tok bare noen enkle mål, og sørget for at ryggen ble lang nok så man kan få bevege seg godt. Det blir også viktig at mønsteret passer.Koselig med småmønstret stoff.
 Denne ble god å bevege seg i, og kan brukes med body og strømpebukse, eller bare rett på når sommeren forhåpentlig kommer for fullt.
 Med glidelås i ryggen er den lett å ta av og på. Stoff og Stil har koselige skråband som setter litt karakter, samtidig som det er praktisk.
Det ble viktig å få strikken akkurat passe stram i buksebeinet, slik at den gjør nytte men ikke strammer. Rask og enkel å sy.

lørdag 4. mai 2013

Strikkepinne- etui og oppbevaring for 5- pinner og heklekroker.

 Det har vært mange ulike system for rundpinner opp gjennom åra. Ofte har alle pinnene endt opp i en stor kurv tilslutt. Når de ligger sånn løse må man alltid begynne med målepinne for å finne den riktige, særlig med pinnenummer man ikke bruker så ofte, og som man ikke har øvd inn øyemål på. Et nytt system jeg vil prøve ut nå er dette. Av tynn plast (med sommerfugler på) brettet jeg opp og sydde lommer med symaskin, brede nok til å kunne legge rundpinnen med eget etui i.
 Med små merkelapper med nr, funker dette bra. Det viktige blir å oppdra meg selv til å ta meg tid til å legge de på plass. Det rommer mange rundpinner i hvert rom, man har jo gjerne flere i ulike lengder.
Greitt å finne rette pinnen i en fart.
 Jeg ruller hele greia sammen i en rull, så det tar lite plass.

De rette strikkepinnene i glade farger, og heklekrokene står framme i glass, enkelt og greitt.